Як поліпшити сигналу WI-FI роутера у Вас вдома?

Навіть спокійну людину може вивести з себе проблеми зі швидкістю домашнього WI-FI роутера.

Робота зупинилася, фільми перериваються, улюблений мультик дитини не відкривається? Дуже часто ми не знаємо що поліпшити ситуацію можна дуже простими діями.

Відкриваємо маленькі секрети для вирішення великих проблем.

      1. Де краще встановити роутер?

      2. Уважно оцініть де стоїть Ваш роутер. Якщо площа квартири понад 50 кв.м., прагнете розташувати його по центру квартири на відкритому просторі. Намагайтеся щоб відстань до найвіддаленіших куточків квартири була приблизно однакова. Рекомендуємо встановити роутер в максимально високій точці.

        Не встановлюйте роутер на кухні. Пам'ятайте що мікрохвильові печі працюють на частоті 2,4 ГГц, як і швидше за все Ваш роутер. Вплив галогенних ламп, відеонянь, радіотелефонів і інших радіо пристроїв теж вкрай не бажано.

      3. Як встановити антени на роутері?

      4. Перевірте щоб антени на роутері були спрямовані вгору, це збільшить потужність сигналу.

        Якщо все таки доведеться нахиляти антени, то нехай вони дивляться в одну сторону.

      5. WI-FI не любить метал?

      6. Не розміщуйте свій пристрій на металевих конструкціях. Пам'ятайте для сигналу це перешкода. Не варто розташовувати роутер і за залізобетонними стінами.

      7. Який частотний канал вибрати?

      8. Ви бачили список WI-FI точок доступу в своєму будинку? У більшості випадків їх більше 10. Це означає що вони заважають один одному і займають частотні канали.

        У зв'язку з цим нам потрібно підібрати менш завантажений канал. Цю настройку потрібно зробити на Вашому WI-FI роутера, дотримуйтесь для цього інструкції виробника.

      9. Яка частота краще 2,4ГГц або 5ГГц?

      10. Зараз у продажу з'явилися роутери з підтримкою 5 ГГц. І цей діапазон практично вільний. А це значить що бездротовий сигнал на частоті 5ГГц менш схильний до перешкод.

        Однак у цього рішення є кілька обмежень на які варто звернути увагу:

        • не всі домашні пристрої підтримують діапазон 5ГГц. Багато застарілі пристрої працюють на частоті 2,4ГГЦ;
        • радіус дії сигналу 5ГГц менше;
        • ціна на пристрій з підтримкою 5ГГц вище ніж на пристрій 2,4ГГц;
        • непряма видимість може бути причиною не використовувати частоту 5ГГц. Часто навіть дерева можуть стати істотною перешкодою. Для даного діапазону потрібна пряма видимість.

При виборі необхідно зробити правильну оцінку факторів за і проти. Все більше брендів випускають пристрої типу Dual Band & mdash; що працюють на будь-який з частот або на обох одночасно.

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 
Обратный звонок