Робота з комп'ютерною технікою під час грози

Друзі, навесні погода підносить нам сюрпризи. Іноді й не дуже приємні.

У період з травня по червень дуже часто трапляються дощі з сильними грозами.

Під час грози дуже часто виходить з ладу різна побутова техніка, в тому числі комп'ютери, ноутбуки і роутери. Це пов'язано з негативним впливом на електричні локальні мережі електростатичних полів, електромагнітних наведень, полів незавершених хмарних розрядів, пов'язані з струмом каналу блискавки і її відгалужень, струми, розтікаються в землі через систему заземлення і потрапляють в ланцюзі локальних мереж. Провайдери інтернет зі свого боку проводять цілий ряд заходів по мінімізації всіх вищевикладених негативних факторів.

Небезпечного впливу можуть бути піддані як лінії провайдера, так і лінії Абонента або його мережеве обладнання. Встановлені пристрої грозозахисту НЕ пропрацьовували 100% захисту ваших приладів.

У зв'язку з цим дуже рекомендуємо при наближенні грози:

  • не працювати на комп'ютерах;
  • вимкнути електроприлади з розеток;
  • відключати мережевий (інтернет) кабель з мережевої плати комп'ютера;
  • відключати блок живлення маршрутизатора (роутера) від електричної мережі;
  • відключати кабель WAN (Інтернет) від роутера;
  • можна використовувати фільтри з вбудованим захистом електроживлення і пристрої грозозахисту мережевого кабелю (кручений пари). Але пам'ятайте: потрібно заземлення пристроїв (категорично не можна використовувати в якості заземлення труби опалення чи водопостачання).

За пошкоджене абонентсского обладнання від розрядів молнии і статичних наведень відповідальність несе кінцевий користувач (Абонент)! Грози - досить рідкісне явище, тому потерпіти годину без інтернету і комп'ютера обходиться дешевше ніж купувати нову техніку.

Рейтинг користувача: 4 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаНеактивна зірка
 
Обратный звонок